Massage­technieken

Meestal gebruik ik binnen een behandeling een combinatie van meerdere technieken. Naast de klassieke technieken waaronder strijken en drukken, zijn dit bijvoorbeeld:

Shiatsu: drukpunt­massage. Met duimen, vingers of handpalmen wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. In de praktijk wordt veel gebruik gemaakt van Namikoshi shiatsu. Namikoshi shiatsu is erkend door de Wereld­gezondheids­organisatie (WHO)en is een combinatie van de algemene natuur­geneeskunde, de traditionele Oosterse geneeskunde (TCM) en de Westerse geneeskunde.

Lymfe­drainage: dit is een lichte techniek om de lymfe­stroom te optimaliseren. In de lymfe worden stoffen opgenomen en afgevoerd die niet thuishoren in onze weefsels. Als we geen optimale circulatie van het lymfe­vocht hebben, kunnen er allerlei stoornissen ontstaan, waaronder oedeem. Lymfe­drainage wordt toegepast op de plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afval­stoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met de afvoer van afvalstoffen.

Bindweefsel­massage: (zeer) stevige vorm van massage zonder olie om onderhuidse bind­weefsel los te maken en verklevingen te verhelpen.

Holistic Pulsing: een milde vorm van lichaamswerk, ontwikkeld door de Amerikaanse arts Trager, waarbij gewerkt wordt met schuddingen. Deze schuddingen variëren in grootte, van klein en subtiel tot groot en krachtig.